söndag 26 augusti 2012

Ytan - en spegling av ditt inre?

Så har jag startat ännu en blogg. Men of Sweden är en blogg om det ytliga om, av och för män, om skönhet, hälsa och mode. Eller är det egentligen bara ytligt? Det är ju så man brukar säga, att det inre - själen, känslan, intellektet, kärleken - är det som är det riktiga, det äkta. Kläderna, sminket, parfymerna, frisyrerna är bara en fasad som i bästa fall speglar ditt inre och i värsta fall döljer den du egentligen är. Jag tror att de allra flesta använder det så kallade ytliga medvetet och omedvetet för att förstärka en inre sida hos sig själv, både bra och dåliga sidor. Det yttre är en direkt spegling av ditt inre eller åtminstone omgivningens tolkning av ditt inre.

Det händer ganska ofta, särskilt nu på senare tid när jag har jobbat extremt intensivt och varit väldigt trött både på morgnarna och kvällarna, att jag kommit till min arbetsplats och känt mig obekväm och illa till mods utan att riktigt kunna ta på varför. Några timmar senare brukar jag komma på det. Vanligtvis när jag besöker toaletten och tittar mig i spegeln och ser hur jag ser ut. Kläderna känns helt fel i förhållande till hur jag känner mig, trots att det är enkla kläder i enkla färger, kanske blå jeans med en t-shirt och en svart skjorta. De sitter konstigt och matchar konstigt. Det är inte jag. Såna dagar blir sällan särskilt bra dagar. Det kan till och med gå så långt att jag tycker att jag luktar illa, trots att jag duschade på morgonen och har min favoritdoft på mig. Kläderna luktar ok, men det är någon doft som inte fungerar. Jag tror inte att det finns någon doft. Det är nog snarare som med feromoner. Det luktar inte med det går att förnimma, att känna.

Andra dagar är det precis tvärtom. Jag ser mig i samma spegel och känner mig skitsexig och snygg. Jag ler mot mig själv och blinkar till mig och säger "Let's kick some ass" till mig själv. Det kan vara samma jeans, en annan t-shirt, samma skjorta och samma Armani Mania. Plötsligt känns det så rätt. Det där ytliga kan helt avgöra hur dagen ska bli, hur jag ska må. Och det kan vara små detaljer som gör hela skillnaden. Ett par skor, ett bälte, en doft, en keps...

När det är dags för fest, krog och dans är kläderna, frisyren, doften mm oerhört viktiga för hur kvällen ska bli. Jag vill känna mig sexig och snygg. Jag vill att min fru tycker att jag är det. Jag vill känna mig ett med mitt yttre och utstråla det jag känner inombords - glädje, kärlek, erotik, vänskap, lycka... Det har hänt att jag glömt att kolla klädfronten hemma innan en fest. Mina favoriter ligger i smutstvätten och det är för sent att skaffa något nytt. Ibland har det funkat ändå att kombinera lite nytt, men ofta har det blivit total osynk. Jag menar förstås inte att man måste klä sig extremt elegant och dyrt till fest. Enkelt kan fungera jättebra, men det måste kännas jag och just nu. Om håret, kläderna, skorna och allt annat inte synkar med mig så har i alla fall jag svårt att hålla geisten uppe hela festen. Tvärtom fungerar däremot oftast perfekt. Rätt ytlighet kan lyfta och peppa mig enormt när jag inombords är lite låg. En snygg skjorta kan göra mirakel.

Så under min nya ytliga blogg hoppas jag att det kan få finnas en djup känsla om kärleken till livet, om hälsa och skönhet, om att må bra och om att växa som människa.

Free your mind!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar