måndag 19 mars 2012

Den bortglömda humorn

Jag tror att vi människor alltför ofta glömmer att se det komiska i många situationer. I själva verket tror jag att vi skulle må så mycket bättre om vi ALLTID såg det komiska i sådant som istället gör oss irriterade, frustrerade och bittra. Man skyller på trötthet, stress, monotoni och annat. Det kan i och för sig vara orsakerna till hur vi reagerar, men vi skulle ju lika gärna kunna reagera med ett skratt istället för en gliring.
Idag var jag och min fru i mataffären och handlade. Vi slängde ur oss kommentarer till varandra, om vad vi gjorde och vad vi sa, samtidigt som vi skrattade hejdlöst åt allt hela tiden. Jag kom plötsligt på att exakt samma kommentarer vid ett annat tillfälle kunnat leda till helt andra reaktioner, som grinighet och irriation. Istället kastade vi kärleksfulla, trånande blickar efter varandra och betedde oss som nyförälskade tonåringar. Det var befriande...och kul. Innan besöket i affären var jag fruktansvärt trött och irriterad på saker som hade hänt på jobbet och när vi kom ut ur affären så mådde jag bra och hade känslan av att livet är en rätt trevlig tillvaro på jorden.
Jag tror vi kan lära oss detta. Jag tror inte att tröttheten och grinigheten är ett "default-läge", utan ett massivt undantag. Jag tror att vi kan lära oss att plocka fram den komiska lekfullheten. Hitta den glömda och gömda humorn.

1 kommentar: